Haber

Vodafone Vakfı deprem bölgesine desteğini sürdürüyor

Vodafone Vakfı, deprem bölgesinde yaşayanlara ekonomik ve sosyal destek sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. “Yarını Kodlayanlar” ve “Dijital İşim” projelerini bölgeye kazandıran, aynı zamanda bölgede Çocuk ve Aile Merkezleri kuran Vakıf, bugüne kadar binlerce çocuk ve kadının hayatına dokundu.

2 Şubat 2024 –Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdürmek Vodafone Vakfı, Deprem bölgesinde hayatın normale dönmesine katkı sağlamak amacıyla ilk günden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. “Yarını Kodlayanlar” ve “Dijital İşim” projelerini deprem bölgesine taşıyan Vakıf, bölge halkının geleceğe umutla bakmasına yardımcı oluyor. Depremden en çok etkilenen 11 ilde hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayatı Destekliyor” projesiyle, 91 binden fazlaVakıf, “Dijital Benim İşim” projesi kapsamında 3 ilde kurduğu 15 eğitim konteyneriyle çocuklara ulaşıyor. 6 binden fazla Kadınlara el sanatları eğitimi verdi. Vakfın ayrıca AÇEV işbirliğiyle 3 ilde açılan Çocuk ve Aile Merkezleri bulunmaktadır. 2 binin üzerindeçocukların ve ebeveynlerin hayatlarına dokundu.

Vodafone Türkiye Vakfı Lideri Hasan Süeldedi ki:

“Vodafone Vakfı olarak sarsıntı bölgesindeki yaraları nasıl iyileştirebileceğimizi en başından beri düşündük. İlk etapta barınma, beslenme gibi acil temel ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağladık. Ardından sadece bugünü değil yarını da düşünerek, uzun vadede bölgeye katkı sağlayabilecek, sürdürülebilir ve etkisi yüksek çalışmalara odaklandık. Bugün hemen her kurum gibi biz de afet bölgesinde ekonomik ve sosyal hayatın canlanmasına ve bölgenin kalkınmasına destek olmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda mevcut projelerimizi deprem bölgesinin ihtiyaçlarına göre uyarladık. Bölgedeki çocuk ve kadınlara destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayatı Destekliyor’ projesi, ‘Dijital İşim’ eğitim konteynerleri ve Çocuk ve Aile Merkezleri ile bugüne kadar binlerce bireye ulaştık. Konteyner kentler var olduğu sürece bölgede olmaya devam edeceğiz. “Kalbimiz bölgedeki vatandaşlarımızla birlikte atmaya devam edecek.”

Çocuklara kodlama eğitimi

Vodafone Vakfı, Habitat Derneği işbirliğiyle deprem bölgesinde “Yarını Kodlayanlar, Sosyal Hayata Destek” adıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay’da açılan konteyner teknolojisi sınıflarında ve köyleri ziyaret eden gezici eğitim çadırlarında 7-14 yaş arası çocuklara yönelik müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştiriliyor. Afetten etkilenen 11 ilde çadır kentler ve konteyner kentler bulunuyor. düzenleniyor; Oyun terapisi yoluyla psikososyal destek sağlanır. Projede şu ana kadar 91 binin üzerinde çocuğa ulaşılırken, nihai hedef ise ilk yılda 100 bin çocuğa ulaşmak olarak belirlendi. Proje kapsamında lise öğrencilerine yönelik “Afet Teknolojik Çözümleri Hackathonu” da düzenlendi.

Kadınlara el sanatları eğitimi

Vodafone Vakfı, “Dijital İşim” projesini bölgeye uyarlayarak Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da toplam 15 eğitim konteyneri kurdu. Kadın kursiyerlere klasik el sanatları kurslarına katılma ve bu kaplarda el yapımı eserler üretme fırsatı sunan Vakıf, geliştirdiği “Dijital Dünyaya Giriş” eğitimleriyle kadınların dijital becerilerini geliştirmelerine ve ürettikleri klasik eserleri dijital kanallarda satmalarına destek oluyor. özellikle bölge için. Projeyle şu ana kadar 11 binin üzerinde kadına ulaşıldı.

Afet bölgesindeki Çocuk ve Aile Merkezleri

Vodafone Vakfı ayrıca Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle afet bölgesinde yaşayanlara destek amacıyla bir proje yürüttü. Proje kapsamında Adıyaman, Gaziantep ve Hatay’da kurulan Çocuk ve Aile Merkezleri depremden etkilenenlere psikososyal destek sağlıyor, çocukların öğrenme kayıplarını telafi ediyor, ebeveynleri ebeveynlik rollerinde güçlendiriyor ve çocuklarının gelişimlerini destekleme becerilerini artırıyor. Bu süreçte aynı zamanda genç kadınların güçlendirilmesi için de çalışıyoruz. yapılıyor. Projeyle şu ana kadar 2 binden fazla kişiye ulaşıldı. Hedef, ilk yılda merkezlerde 4.500 çocuk ve ebeveynin yanı sıra 2.500 genç kadına ulaşmak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

alasehir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu